Rotterdam & Regio
mainImage
Orange Pictures
Linssen scoort kort na rust verlossende 2-1

Feyenoord heeft de kwartfinales van de KNVB-beker bereikt. De Rotterdammers wonnen woensdag in De Kuip met 3-2 van Heracles Almelo, maar vraag niet hoe. In de eerste helft was Feyenoord geen schim van het elftal dat afgelopen zondag sterk partij gaf tegen Ajax. Het speelde saai, tempoloos en meer achteruit dan vooruit. Na rust kwam het herstel met de komst van Bryan Linssen.

Excelsior, Vitesse, PSV en sc Heerenveen zijn ook al zeker van een plaats bij de laatste acht. Het was voor Feyenoord pas de eerste bekerwedstrijd van het seizoen omdat de club de vorige ronde was vrijgeloot.

Vorig seizoen bereikte Feyenoord overtuigend de finale door NAC Breda in de halve eindstrijd met 7-1 te verslaan. Vanwege het stilleggen van alle sport vanwege het coronavirus ging de finale tegen FC Utrecht niet door.

Advocaat hield tegen Heracles niet vast aan dezelfde basisformatie. Middenvelder Orkun Kökcü keerde terug in het elftal, wat ten koste ging van Mark Diemers. Spits Lukas Pratto kreeg de voorkeur boven Nicolai Jørgensen en Luis Sinisterra verving Ridgeciano Haps links voorin.

Feyenoord stond na enkele tellen al bijna op achterstand. Heracles zocht vanaf de aftrap direct de weg richting het doel en keeper Nick Marsman kon de bal na een inzet van Delano Burgzorg maar net stoppen.

Ook na die zwakke start kwam Feyenoord niet lekker in de wedstrijd. Heracles profiteerde na ruim een half uur spelen van een mislukte buitenspelval van Uros Spajic. De verdediger stapte veel te laat naar voren. Burgzorg omspeelde Marsman en schoot de bal knap binnen: 0-1.

Feyenoord leek met een achterstand te gaan rusten, maar uit een vrije trap van Steven Berghuis kreeg Sinisterra de bal in de blessuretijd precies voor zijn voeten: 1-1. Heracles kwam in de 33e minuut via Delano Burgzorg op voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Luis Sinisterra van dichtbij gelijk.

De in de rust ingevallen Bryan Linssen zorgde in de 53e minuut voor de 2-1. Lutsharel Geertruida leek het duel in de 84e minuut te beslissen door raak te koppen uit een vrije trap. Heracles scoorde in de extra tijd via Adrian Szöke tegen, maar verder kwamen de Almeloërs niet.